Youth Political Lab – Comunicare politică

Ieri a avut loc primul workshop din cadrul Youth Political Lab, un incubator pentru tineri lideri politici organizat de TNL Cluj în contextul Anului European al Tineretului. Peste 50 de tineri au trecut printr-o sesiune de training axată pe dezvoltarea abilităților de comunicare politică, atât la nivel individual cât și colectiv.

Sesiunea a fost una interactivă și dezbaterile au confirmat complexitatea procesului de comunicare și nevoia constantă de îmbunătățire a abilităților noastre.

Alături de Prof. Univ. Dr. Habil. Flaviu Călin Rus și Prof. Univ. Dr. Habil. Ioan Hosu am discutat despre comunicarea politică: discursul public și tehnici de comunicare electorală. Împărțiți în echipe, în partea a doua a evenimentului ne-am axat pe comunicare și comunitate prin utilizarea metodelor de identificare a valorilor individuale și colective. Am discutat apoi aplicat despre modul în care valorile identificate ca fiind comune participanților influențează modalitatea în care ne raportăm ca indivizi și comunitate la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

A fost o experiență de învățare diferită, în care prin interacțiune și discuții am deprins cunoștințe valoroase. Le mulțumim pe această cale invitaților pentru că au acceptat invitația noastră de a fi parte a unui program de formare politică pentru tineri.