Biroul Executiv al Tineretului Național Liberal

Biroul Executiv este organismul permanent de conducere a activităţii TNL între două
şedinţe consecutive ale Biroului Politic Național, ales pentru un mandat de 4 ani.

Mara Mareș

Mara Mareș

Președinte

Mara este președintele Tineretului Național Liberal.

În prezent, se află la al doilea mandat la conducerea organizației, după un prim mandat de succes în perioada 2017-2021. La nivel internațional, se află la al doilea mandat în funcția de vicepreședinte al YEPP, organizația de tineret a Partidului Popular European.

La nivel guvernamental, exercită funcția de Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, având atribuții în domeniile tineret și sport. În 2016 a fost aleasă deputat în Parlamentul României, fiind cel mai tânăr parlamentar în mandatul 2016-2020.

Mara Mareș a absolvit European and International Studies (BA) la King’s College London, și European Public Policy (MSc) la University College London.

Octavian Oprea

Octavian Oprea

Secretar General

Octavian este secretar general al Tineretului Național Liberal.

Este absolvent al Academiei de Studii Economice din București, specializându-se în Economie și Management.

Între 2016 și 2020 a lucrat în industria IT, implementând sisteme informatice pentru unele dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel mondial. Atribuțiile sale au acoperit de la analiza de business și trainingul utilizatorilor până la interoperabilizarea bazelor de date și coordonarea echipelor de proiect.

Din martie 2020 se află la conducerea Autorității pentru Digitalizarea României, ocupând succesiv funcția de vicepreședinte și președinte al autorității. Este responsabil direct de proiectele de transformare digitală a României, printre care, Sistemul Național de Interoperabilitate, Sistemul Național Electronic de Plată (Ghiseul.ro), Catalogul Național al Serviciilor Publice, Platforma Software Centralizată pentru Identificare Digitală, etc.

Georgiana Sima

Georgiana Sima

Prim - Vicepreședinte administrație publică și comunicare

Georgiana este președinte al organizației TNL Cluj. Activează în biroul național din anul 2016, acesta fiind al doilea mandat. Este totodată consilier local de la vârsta de 23 de ani.
Absolventă a Universității Babeș-Bolyai, cu studii de masterat în domeniul administrației și managementului public la FSPAC. Din punct de vedere profesional, a activat în mediul privat înainte de a face trecerea spre sectorul public. În prezent lucrează la primăria municipiului Cluj-Napoca, cu expertiză în administrație publică, comunicare și gestionarea proiectelor europene.

Codrin Lupu

Codrin Lupu

Prim - Vicepreședinte evenimente și proiecte nationale

Codrin este absolvent al Facultății de Biologie (Specializarea Ecologie și protecția mediului) din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași și absolvent al Facultății de Silvicultură din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava.

Specialist în domeniul forestier, cu o experiență de peste 10 ani de zile.

Se consideă o persoană serioasă, ambițioasă, cu simțul responsabilității și cu un respect deosebit pentru punctualitate, corectitudine și eficiență.

Un tânăr pentru tineri!

Cosmin Sava

Cosmin Sava

Prim - Vicepreședinte activitate internațională și rel. cu partenerii externi

Absolvent de Drept în cadrul Universității din București, Cosmin a câștigat locul 1 în etapa locală și locul 2 în etapa națională a concursului de procese simulate de drept civil “Francisc Deak”. După terminarea studiilor, a decis să devină antreprenor, în prezent deținând societăți comerciale ce au ca obiect de activitate comerțul, logistica și producția cerealelor. În 2017, a fost premiat de către Camera de Comerț Constanța pentru a doua cea mai mare cifră de afaceri din județ, realizată de către un antreprenor sub 40 de ani. Implicarea sa i-a adus în 2019, în cadrul Galei Premiilor TNL, premiul pentru “Cel mai activ tânăr liberal”.

Alexandru Șerban

Alexandru Șerban

Prim - Vicepreședinte strategii politice și campanii electorale

Alex este definiția omului crescut lângă Dunăre. Originar din Galați, absolvent al Facultății de Arhitectură Navală și cu ingineria și valorile liberale strâns închegate în sânge, a reușit să capete o vastă experiență în domeniul proiectării navale, dar și al transporturilor dunărene.
Trecând ușor de la mediul privat la mediul public, a reușit să producă schimbări în bine în toate organizațiile și întreprinderile în care a activat, conducându-le spre dezvoltare.
Alex spune despre el că e un tânăr pus pe fapte, pregătit să construiască pentru viitor și că este mândru să aibă alături de el generația liberală care-l va ajuta să facă ce alții n-au făcut.

Andrei Bradea

Andrei Bradea

Vicepreședinte

Andrei este antreprenor în Cluj-Napoca având activitatea diversificată în trei ramuri: e-commerce, real estate și comerț cu amănuntul.

El urmărește reprezentarea intereselor tinerilor oameni de afaceri, în special a celor din e-commerce care au nevoie de o legislație actualizată în domeniu pentru a-și putea desfășura activitatea.

Alexandru Balov

Alexandru Balov

Vicepreședinte

Alexandru este inginer în management în agricultură și dezvoltare rurală, precum și inginer în managementul alimentației publice și agroturism.

Președinte TNL Ialomița la al treilea mandat, consilier județean la al doilea mandat și la al doilea mandat în Biroul Executiv Național.

Răzvan Constantin

Răzvan Constantin

Vicepreședinte

Răzvan este avocat în cadrul Baroului București în domeniul dreptului civil, comercial și contencios administrativ. Consilier județean în cadrul CJ Prahova, fiind președintele comisiei juridice.

Consideră că una dintre cele mai de preț calități în rândul tinerilor care fac politica este bunul-simț, aspect care poate face diferența în orice situație, în orice moment.

Mihai Ionescu

Mihai Ionescu

Vicepreședinte

Antreprenor, tânăr fermier, absolvent al USAMV București, doctorand în cadrul aceleiași universități. Fost subsecretar de stat în cadrul MADR, Mihai este unul dintre membrii TNL care a susținut programele pentru tineri fermieri și care se luptă în continuare ca tinerii români care doresc să activeze în agricultură să aibă o șansă reală în acest domeniu.
Mihai este membru TNL din 2015 și crede cu tărie ca TNL este singura formațiune politică de tineret care face, cu adevărat, politici pentru tinerii din România.

Ioana Iordache

Ioana Iordache

Vicepreședinte

Absolventă a Facultății de Studii Economice Europene, economist de profesie Ioana lucrează ca IT Project Manager pentru diferite proiecte internaționale.

Se ghidează în viata de zi cu zi după un principiu simplu: "Whether you think you can, or you think you can‘t - you’re right!" - Henry Ford

Claudiu Matei

Claudiu Matei

Vicepreședinte

Claudiu este absolvent al Facultății de Administrație și Management Public din cadrul ASE București.
Îl caracterizează spiritul de colegialitate, munca în echipă, inițiativa și dorința de implicare în viața societății. Crede foarte mult în puterea propriului exemplu, iar prin întreagă sa activitate isi dorește să demonstreze că nu toți politicienii sunt la fel.

Adrian Mocanu

Adrian Mocanu

Vicepreședinte

Spiritul de echipă, colegialitatea, crearea și susținerea relațiilor interpersonale, alături de perceperea și conștientizarea importanței apărării propriilor convingeri, l-au determinat pe Adrian, ca pe parcursul anilor, să transforme implicarea în viața politică românească într-un proces continuu, susținut și determinat.

Andrei Niculae

Andrei Niculae

Vicepreședinte

Andrei a intrat în politică din dorința de a contibui la schimbarea pe care atâția oameni o așteaptă de peste 30 de ani: o schimbare de paradigmă, fundamentală, nu doar o schimbare de nume; o schimbare care să aibă, în centrul ei, valorile liberale.

Alexandra Pașca

Alexandra Pașca

Vicepreședinte

Alexandra și-a conturat o experiență profesională și academică complexă, fiind licențiată în studii de drept și marketing.
Este de părere că orice activitate întreprinsă trebuie să aibă la bază inițiativă, bunătate în suflet, altruism, credință în Dumnezeu, dar nu în ultimul rând, determinare și perseverență.

Alexandru Părduț

Alexandru Părduț

Vicepreședinte

Cu experiență atât în mediul antreprenorial cât și în cel public și administrativ, absolvent de studii economice, Alexandru crede că perseverența, munca în echipă și studiul continuu, reprezintă baza succesului atât pe plan personal cât și pentru întreaga societate.

Robert Răduțoiu

Robert Răduțoiu

Vicepreședinte

Robert este un tânăr ambițios cu dorință de muncă și perspectivă. A făcut pasul spre politică în urmă cu 6 ani, iar evoluția lui este notabilă, fiind la cel de al 2-lea mandat de președinte al filialei TNL Gorj. Perseverent, eficient și dedicat echipei, un om simplu ce va face lucruri mari!

Bogdan Saftiuc

Bogdan Saftiuc

Vicepreședinte

Absolvent de Marketing, masterand în administrarea afacerilor, Bogdan se ocupă cu dezvoltarea de site-uri web și design grafic.

Liberal convins, el consideră că singura șansă pentru îmbunătățirea unei societăți este implicarea activă.

Andra Stroe

Andra Stroe

Vicepreședinte

Andra este membru în PNL din 2015 și conduce în calitate de președinte organizația TNL Caraș-Severin.
După ce a candidat în 2020 la primăria Caransebeș, din partea PNL, a devenit vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, unde se ocupă de una dintre temele cel mai importante pentru județul pe care îl reprezintă.
Andra are ambiția de a aduce și de a promova în organizațiile pe care le conduce oamenii cei mai competenți și serioși, de a folosi politica pentru a face cât mai mult bine. Crede că la orice nivel ai ajunge în profesie sau în carieră rămâne mereu ceva nou de învățat.

Gabriel Ștețco

Gabriel Ștețco

Vicepreședinte

Gabriel este un tânăr implicat în proiecte pentru dezvoltarea Maramureșului și cu o pregătire educațională vastă, fiind dublu licențiat în Sociologie și Asistență Socială și Teologie Ortodoxă în cadrul Universității Babeș Bolyai.

Specialist în fonduri europene și consilier județean din 2020, Gabriel este președintele TNL Maramureș.

Vlad Țapu-Nazare

Vlad Țapu-Nazare

Vicepreședinte

Vlad a absolvit Colegiul Național ”Roman Vodă” și, ulterior, Facultatea de Studii Economice Europene din cadrul Universității Româno Americane.

Lucrează încă din timpul facultății, iar acum este stabilit cu familia în Piatra Neamț.

Consideră că viitorul se construiește începând din prezent. A ales să facă politică, a decis să se implice, pentru că este dornic nu doar de schimbare, ci este dornic să fie parte a schimbării, deoarece știe că nimic nu se întâmplă de la sine.

Marius Țigănele

Marius Țigănele

Vicepreședinte

Marius este absolvent al Facultății de Administrație Publică SNSPA.

Are experiență în administrație, fiind consilier parlamentar de mai bine 10 ani, în 3 cabinete parlamenentare.

Își iubeste semenii fiind implicat în politică încă din perioada facultății.

Este pasionat de tehnologie, în special de blockchain.

Ioana Marincaș

Ioana Marincaș

Vicepreședinte Regional Nord-Vest

Absolventă a două facultăți clujene, cu o experiență de aproape 10 ani în politică și antreprenoriat, Ioana face parte din categoria tinerilor cărora le pasă de prezent și viitor. Datorită ambiției și perseverenței de care dă dovadă, este din 2016 consilier local în Baia Mare și prim-vicepreședinte PNL Baia Mare.
Ioana este un tânăr implicat în viața comunității, iar pentru a-și îndeplini visele se ghidează după următorul motto: ‘Tinere, fă ca numele tău să valoreze ceva!’

Ionuț Sîrbu

Ionuț Sîrbu

Vicepreședinte Regional Vest

Liberal din 2014, Ionuț este consilier local în comuna Boldur, jud. Timiș, iar la alegerile locale din 2020 a fost cel mai tânăr candidat al PNL la funcția de primar.

Este absolvent al Facultății de Sțiinte Politice din cadrul Universității de Vest din Timișoara, însă are o experiență consistentă în zona achizițiilor publice și a comunicațiilor poștale.

Doru Câplea

Doru Câplea

Vicepreședinte Regional Sud-Vest

Doru este un tânăr ambițios și plin de energie, care a demonstrat că prin dedicare, pregătire profesională și modelarea caracterului pe baza unor principii și valori sănătoase, poți reuși de la o vârstă foarte fragedă în cariera politică și administrativă.

Crede cu tărie că educația, bunul-simț și respectul sunt elemente definitorii pentru tinerii care își doresc să fie parte a schimbării atât de așteptate de societatea românească!

Adrian Chiran

Adrian Chiran

Vicepreședinte Regional Sud

Adrian este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul UCDC București, iar în prezent este antreprenor.
S-a implicat în tot ce însemană campanie online la nivel de TNL și PNL în județul Giurgiu și a reușit să întreprindă, alături de echipa sa, cât mai multe acțiuni cu și despre tineret.
A rămas consecvent partidului liberal și crede cu tărie că doar o forță politică de centru-dreapta poate readuce România pe calea cea bună, susținând mediul de afaceri.

Andrei Mihăilescu

Andrei Mihăilescu

Vicepreședinte Regional Sud-Est

Andrei este un copil al revoluției, cum îi place lui să spună. Masterand al FDSA din cadrul Universității "Dunarea de Jos" din Galati, în prezent studiază management la școala doctorală. Un tânăr cu experiență atât în zona privată unde a activat ca manager și antreprenor, cât și in zona proiectelor europene. A dezvoltat mai multe startup-uri pe care le-a adus la maturitate și în același timp manageriază proiecte finanțate din fondul social european pentru tinerii NEETS.

Cezar Ciornei

Cezar Ciornei

Vicepreședinte Regional Nord-Est

Inginer, antreprenor, absolvent al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, specializarea „Inginerie Mecanică”, Cezar se încăpățânează să creadă că lumea aparține celor care muncesc și se implică.

Este și unul dintre motivele pentru care a devenit membru PNL încă din ziua în care a împlinit 18 ani preferând să fie un membru activ, în careu, și nu un simplu privitor la problemele societății din tribună.

Mircea Frățilă

Mircea Frățilă

Vicepreședinte Regional Centru

Implicare, perseverență și dedicare sunt doar câteva cuvinte care definesc parcursul profesional al lui Mircea. O persoană rațională, pragmatică, un entuziast din fire, acesta a activat în domenii precum logistică sau transporturile, activități întreprinse în cadrul unor multinaționale. Voluntariatul s-a strecurat în urmă cu câțiva ani în viața lui Mircea, activitate care a construit un tânăr cu perspectivă și un stâlp de sprijin atunci când vine vorba de probleme sociale.

Petru Niculae

Petru Niculae

Vicepreședinte Regional București-Ilfov

Licențiat în Inginerie Economică și Management, cu o experiență demnă de invidiat, atât în IT cât și în administrație, Petru este implicat în problemele comunităților ilfovene, dar și în găsirea soluțiilor eficiente și concrete; fiind un susținător al ideei conform căreia accesul și utilizarea tehnologiilor digitale schimbă fundamental modul în care funcționează întreaga societate.

Bogdan Hodișan

Bogdan Hodișan

Președinte Clubul Oamenilor de Afaceri

De profesie inginer, doctorand al USAMV Cluj, cu experiență în sistemul public unde a ocupat atât funcții de execuție cât și de conducere.

Actualmente gestionează afaceri în HORECA, agricultură, producție și consultanță în accesarea de fonduri europene.

Florin Moldovan

Florin Moldovan

Președinte Liga Aleșilor Locali

Cu o experiență de peste 6 ani în administrație și de peste 8 ani în implementarea de fonduri structurale, Florin este printre cei mai activi consilieri județeni în funcție.
Idealist incurabil, își dedică timpul și energia pentru identificarea celor mai eficiente soluții necesare implementării proiectelor de dezvoltare locală durabilă, având cele mai multe proiecte de hotărâre sau amendamente depuse la nivel județean din 2016.

Ciprian Tudose

Ciprian Tudose

Președinte Comisia Națională de Regulament

‘’Atunci cand nu există o cale, creează una.’’ Motto-ul lui Ciprian de fiecare dată când întâmpină situații dificile. Spune despre el că este o persoană curioasă, implicată, care ține mult la promovarea libertății, a debirocratizării, a soluțiilor smart.

Etnic rus-lipovean, pasionat de tradiții, istorie şi politică, cu experiență în domeniul bancar, al vânzarilor și în zona navală si portuară.

Ovidiu Anghel

Ovidiu Anghel

Membru

Ovidiu este absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București, cu experiență în consultanța fondurilor europene și antreprenoriat.

Crede cu tărie că cea mai bună filozofie este cea a acțiunii.

Marius Banu

Marius Banu

Membru

Marius este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” specialitatea Stomatologie Generală și Implantologie, expert Accesări Fonduri Europene și absolvent al cursului de Management Spitalicesc. Se ghidează în viață după principiul “lucrează pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna”.

Victor Brehuescu

Victor Brehuescu

Membru

Victor este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, cu experiență în politică externă și comunicații. Crede că politica este prezentă în orice activitate de zi cu zi și că ar trebui să ne implicăm cât se poate de mult în procesele democratice pentru a avea politicieni buni.

Adnana Bunescu

Adnana Bunescu

Membru

Adnana este absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale din București.

Consideră că femeile au multe domenii în care pot să se afirme, iar politica este unul dintre ele.

Alina Ciolan

Alina Ciolan

Membru

Alina este absolventă a Universității Politehnica din Timișoara, specializându-se în perioada 2012-2017 în comunicare și relații publice și inginerie mecanică - managementul calității proceselor tehnologice.

În ceea ce privește activitatea profesională, a activat predominant în domeniul finanțărilor nerambursabile, în prezent ocupându-se de planificare strategică în domeniul mobilității la nivelul regiunii București-Ilfov.

Alexandru Dîlv

Alexandru Dîlv

Membru

Alex este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca. După o perioadă în care a practicat avocatura în cadrul Baroului Cluj, a luat decizia de a se implica în administrația publică și de a participa activ la viața politică, atât la nivel județean, cât și la nivel național.

La nivelul Partidului Național Liberal ocupă poziția de Vice-Președinte pe regiunea Vest, al Curți de Arbitraj.

Alina Iancu

Alina Iancu

Membru

Inginer biotehnolog de profesie, om implicat, determinat, cu principii solide și sănătoase de viață, Alina participă activ în activități care pot contribui la binele oamenilor, a comunității din care face parte, o colegă de încredere pe care te poți baza în orice clipă.

“Ambiția nu este o crimă atunci când este justificată prin muncă și când are drept scop binele public” (Jean Jaures) - citatul care o definește ca OM!

Ovidiu Iosif

Ovidiu Iosif

Membru

Absolvent de ASE cu experiență ca economist și consultant de business dar și voluntar în proiecte educaționale, Ovidiu este categoric în ceea ce privește beneficiile liberalismului in antreprenoriatul economic cât și social sau politic.

Mihai Lovin

Mihai Lovin

Membru

Licențiat in administrație publică și totodată un tânăr viceprimar care încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru dezvoltarea comunității.

Mihai este și un fermier de succes care crede necontenit că orice este posibil prin dorință, muncă și seriozitate.

Eduard Mititelu

Eduard Mititelu

Membru

Eduard este în prezent Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Doctorand pe teme de orașe inteligente cu articole de specialitate în domeniu, dar și cel al Inteligenței Artificiale, este antreprenor în domeniul IT lucrând pe proiecte de outsourcing. Eduard are experiență și în administrația publică locală și centrală, unde a dezvoltat proiecte de digitalizare pentru accesul facil și transparent al cetățenilor la serviciile publice.

Cătălin Moldoveanu

Cătălin Moldoveanu

Membru

Cătălin este absolvent al Facultății Drept, din cadrul Universității București.

În prezent lucrează ca jurist si este Consilier Local al Sectorului 3.

Este o persoană activă, cu gândire analitică și axată pe performanță.

Bianca Murgu

Bianca Murgu

Membru

Bianca este o tânără dinamică, plină de iniţiative constructive, implicată activ în viaţa comunităţii sătmărene.

Consideră că voluntariatul nu reprezintă doar dezvoltare personală, ci și un rol important în soluționarea problemelor sociale, culturale și nu numai, ale comunității din care face parte.

Cristian Pavel

Cristian Pavel

Membru

Absolvent al Academiei de Studii Economice, facultatea de Relații Economice Internaționale, Cristian consideră că o Românie mai bună, înseamnă o implicare a cât mai multor tineri competenți în spațiul politic.

Theodor Pantilimonescu

Theodor Pantilimonescu

Membru

Theodor este de profesie medic și licențiat în drept, fiind absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași și al Facultății de Drept din cadrul Universității „A.I. Cuza” din Iași.

Theodor a sprijinit organizația de studenți a PNL (CSL) în procesul de aderare la European Democrat Students - organizația de studenți a Partidului Popular European.

Cristian Piciorea

Cristian Piciorea

Membru

Cristian are o experiență vastă pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă ca și antrenor al Lotului Paralimpic Român de Snowboard și organizator de concursuri și evenimente sportive.

Cu un background bine conturat în administrația publică, crede că este posibil să faci ceva măreț doar dacă faci parte dintr-o echipă unită cu multă energie și devotament către dezvoltare.

Cătălin Vișan

Cătălin Vișan

Membru

Cătălin este de profesie inginer, a absolvit Facultatea de ETTI din cadrul UPB în 2017 și a fost „corporatist” până în 2019 când a primit o bursă pentru finalizarea masteratului în Trento.

În 2021 a fost stagiar al Comisiei Europene, iar în prezent este doctorand al UPB pe teme de Inteligență Artificială.