Cafenea Liberală și workshop de educație financiară la Constanța

Sâmbătă, 24 iunie 2023, tineretul din municipiul Constanța (TNL), împreună cu CEL Constanța, au organizat o serie de evenimente, cum ar fi un workshop de educație financiară, unde elevii liberali au fost implicați activ în prezentările despre planificarea bugetului și gestionarea cheltuielilor personale.

Ulterior, am avut un moment de socializare în cadrul evenimentului „Cafeneaua Liberală”, alături de Dorin Dumitru Opreanu care a vorbit despre măsurile care vor fi finanțate în acest an pentru proiectele tinerilor fermieri. Ziua de sâmbătă pentru tinerii liberali a fost plină de activități educaționale si interactive.

A treia ediție a Cafenelei Liberale, un eveniment organizat de Organizația Municipală de Tineret, care i-a avut invitați pe viceprimarul Ionuț Rusu și deputatul PNL Marian Crușoveanu. Noi, tinerii, am fost proactivi și am putut să discutăm deschiși cu colegii noștri mai mari despre toate curiozitățile și problemele administrate în municipiul Constanța și nu numai.

Am avut ocazia să împărtășim idei și să ne exprimăm dorința de a fi parte activă în dezvoltarea orașului nostru. Tinerii liberali sunt hotărâți să contribuie la creșterea și prosperitatea comunității noastre.

Tinerii liberali din București au vizitat Parlamentul European la invitația eurodeputatului Cristian Bușoi

La invitația eurodeputatului Cristian Bușoi, o delegație formată din 43 de tineri liberali, condusă de Denis Ilinescu, președintele TNL București, au vizitat Parlamentul European. În cadrul vizitei, europarlamentarul liberal le-a prezentat activitatea din cadrul Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie pe care o prezidează.

„La invitația domnului europarlamentar Cristian Bușoi, TNL Bucuresti a avut prilejul de a se afla în centrul democrației europene, la Parlamentul European din Bruxelles.

Alături de 43 de tineri implicați, din toate cele 6 sectoare ale capitalei, am început ziua la Parlamentarium, un spațiu creat pentru a te ajuta să explorezi istoria instituțiilor europene şi care reuşeşte să simuleze experiența unității şi integrării europene prin tehnologie modernă şi creativă”, transmite Denis Ilinescu.

„Am avut o discuție interesantă cu domnul europarlamentar Cristian Buşoi, care ne-a povestit despre activitatea sa în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Certare şi Energie şi despre cum decurge procesul legislativ la nivel european.

Am vorbit despre modul în care UE va reglementa utilizarea inteligenței artificiale, despre situația energetică a României şi problema dezvoltării infrastucturii nepoluante, dar şi despre importanța participării active a tinerilor la masa deciziilor politice.

Chiar în acest sens, domnul europarlamentar ne-a propus să ne revedem la Bucureşti pentru a colabora la un proiect care să stimuleze implicarea tinerilor în activități civice şi creşterea participării active a acestora la procesele decizionale”, adaugă președintele TNL București.

„Am avut bucuria să îi am invitați la Bruxelles pe tinerii din Organizația PNL București. O bună oportunitate pentru aceștia să înțeleagă mai bine care sunt activitățile și rolul Parlamentului European. Este nevoie ca tinerii să se implice activ în activitățile publice și să genereze o participare cât mai mare la alegerile europarlamantare din 2024, pentru ca reprezentarea României în UE să fie cât mai bună”, precizează Cristian Bușoi.

Un tânăr din Senegal, membru simpatizant TNL

Perserverența si dedicarea sunt principalele caracteristici ce-l definesc pe Pascal.

Este un tânăr din Senegal, venit în România pentru a studia economia cu scopul de a întelege mecanismul economic la nivel global.

Fiind un adept al ideologiei liberaliste a economiei, acesta a devenit simpatizant al TNL în municipiul Brașov.

TNL goes green! Săptămâna Mediului – campanie națională TNL

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului sărbătorită anual în data de 5 iunie, Tineretul Național Liberal lansează „Săptămâna Mediului”, o campanie națională desfășurată în fiecare județ al țării.

Astfel, în perioada 5 – 11 iunie, tinerii liberali din toată țara vor participa activ la acțiuni de ecologizare, dezbateri și workshop-uri pe teme de mediu, ateliere de lucru dar și multe alte tipuri de acțiuni pentru protecția mediului.

Prin astfel de acțiuni, Tineretul Național Liberal își propune să fie prezent în comunitățile în care activează și să sublinieze astfel importanța protejării mediului înconjurător, lucru care se poate face zi de zi, prin acțiuni mici, dar cu impact mare.

Invităm și alți tineri să fie alături de noi în acest demers! Pentru detalii suplimentare despre acțiunile din județul în care vă aflați, puteți accesa paginile de facebook ale organizațiilor noastre județene.

Hai alături de noi în acest demers și participă activ la protejarea mediului înconjurător!

Ziua Internațională a Familiei marcată în Municipiul Brașov

Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită astăzi, în avans pentru mâine, 15 Mai, dată la care aceasta este celebrată oficial pe plan internațional.

Familia reprezintă fundația de bază a societății. Ne bucurăm că am reușit, prin acțiunea pe care am organizat-o astăzi alături de colegele de la Organizația Femeilor Liberale, să reunim familii, să îi bucurăm atât pe juniori, cât și pe seniori.

Cu toții am desfășurat acțiuni pentru întreaga familie. De la cei mici și până la cei mari, toți au fost cuprinși de voie bună, liniște și veselie. Am petrecut o duminică întreagă în familie, alături de cetățenii Brașovului.

TNL Arad și-a ales biroul de conducere

Tinerii liberali din Arad și-au ales noul birou de conducere. În prezența a peste 800 de delegați, Bogdan Faur a fost ales să conducă organizația în noul mandat.

Bogdan Faur, președinte TNL Arad: ,,Vă mulțumesc pentru votul și încrederea voastră, poziția de președinte TNL mă onorează și mă responsabilizează!”

Noua configurație a biroului aleasă azi:

Președinte
Bogdan Faur

Prim-vicepreședinte
Mădălin Păcurar

Secretar General
Iulian Marinache

Secretar General Adjunct
Patrik Kimak
Lucian Teuca

Vicepreședinte
Darius Bozeșan
Darko Voștinar
Sorin Mihalache
Daniel Butariu
Vasile Groza
Iulia Brait
Bianca Butur
Dacian Zdrentan

Membru
Daniel Grab
Madălin Copil
Paul Uleanu
Alexandru Moga
Flavius Drăgan
Diana Giurgiu
Andrei Crișan
Antonio Gandore
George Botizan
Amina Miclean
Mario Delapeta
Nicoleta Asoltani
Radu Mateuț
Ionuț Drăgoescu
Viorel Mladin

Preşedinte Comisia Judeţeană pentru Regulament
Rafael Tepele