Eduard Mititelu, Secretar de Stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Eduard Mititelu, membru al biroului executiv național al Tineretului Liberal, a fost numit astăzi, prin Decizie a Prim-Ministrului, Secretar de Stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În vârstă de doar 26 de ani, Eduard Mititelu are deja un CV impresionant. De profesie inginer, absolvent al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București (UPB) și al unui stagiu de practica Erasmus în Finlanda, Eduard este în prezent doctorand al UpB, în domeniul Orașelor Inteligente – domeniul eficientizare energetică.

„Este un privilegiu uriaș, dar și o mare responsabilitate să-mi asum această funcție, care-mi oferă oportunitatea de a continua proiectele de digitalizare a României, la care am lucrat alături de domnul ministru Sebastian Burduja și colegii din #MCID, în ultimele luni.
Pentru a ne atinge obiectivele, dar mai ales pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor cetățenilor, ne-am angajat în cel mai amplu efort de digitalizare din istoria țării. Întreg procesul a solicitat, și o va face în continuare, atenția și energiile tuturor persoanelor și instituțiilor implicate în acest proiect de o amploare deosebită. Dar trebuie să păstrăm cursul! Trebuie să adunăm cele mai bune resurse umane, instituționale și intelectuale, pentru a accelera întregul proces, într-un moment în care și provocările, mai ales externe, se diversifică și capătă un alt nivel”
a declarat Secretarul de Stat.

În paralel cu studiile este antreprenor în domeniul IT, lucrând pe proiecte de outsourcing. Printre realizările la care ține cel mai mult este firma proprie ”Tekit Web Electronics”, pe care o administrează.

Eduard are și experiența administrației publice locale și centrale, unde a dezvoltat diverse proiecte de digitalizare pentru accesul facil si transparent al cetățenilor la serviciile publice.